English Magyarul
Te vagy a(z)
69225.
látogatónk

Felszólalások

Levelek Csetnyikről

Az alábbiakban kivonatot közlök két volt dunaújvárosi főiskolás levelezéséből. A helyenkénti népies stílus csak a hatás fokozásáért volt. In medias rés, azaz vágjunk rögtön a közepébe.

Diák1:

 • A gonosz erő késztetett erre és én nem tudtam mit tenni! Pedig mondtam, hogy távozz tőlem Csetnyik-nyik-nyik, aztán semmi hatás.

Diák2:

 • A Csetnyik odaköltözéséért, pedig fogadd őszinte részvétem. Nálatok is a mosogatóban mos fogat? :-))

Diák1:

 • Nem tudom, mert nem nálunk lakik, hanem ő a városban a felhőfelelős, aztán akkor láttam, mikor esett a hó, mert valamelyik felhőt elrontotta, ezért nem esett az eső, csak a hó. Pedig szép színes felhők voltak, meg nyilak, oszt mondtam neki, hogy mé csinyá össze annyi ménkűt, ráadású színeset. Oszt mondom nekije, hogy mennyen má el a fracbae, mer a zidegeimre megy a sok hüJe fölhőive, meg a csigájiva, no mega zemelői is kikészitettek, de nagyon. Oszakkómég nekiját elefántot tapogatnyi. Mondom nekie hogy izé ez mán mindennek a teteje. Hallode ne itt buzerád, mer elzavarunk oszt akkó megnézheted magadat.

  Na ennyit tudok róla. Mivel nem volt ott mosogató a placcon, így fogat se mosott. Ő a mosogatók réme. Készül róla horrorfilm. Van már forgatókönyvem is:
  Betör egy lakásba. Csak egy nő volt otthon. Elkapja, magához rántja, aztán beköti a száját, majd odakötözi egy székhez a konyhában. Letépi a nő ruháját, majd a zsebéből elővesz egy tárgyat.

  Ezt a tárgyat elhúzza a nő előtt, majd elővesz még egy tárgyat. Abból a tárgyból egy idő után kijön valami fehér anyag. Azt rákeni a másik tárgyra.

  A nő remeg.

  A férfi vigyorog.

  Majd az 1.számú tárggyal a férfi megmossa a fogát a mosogató felett, és távozik a lakásból. És ez így megy már hosszú évek óta. A rendőrség tehetetlen. Csak egy ember tudja megállítani. Sok áldozat azonosította már a fluórban gazdag fogkrémmárkát, és a három helyen hajlított fogkefét, az illetőről azonban nincs személyleírás.


Pöszkemiszke

    Az ember életében többször előfordul, hogy rendkívül nehéz döntések meghozatalára kényszerül. Ilyen rendkívül fontos döntés például az, hogy az ember tartson-e bulit szilveszterkor, vagy ne. Általában az ilyen döntéseknél az embert nagyban befolyásolják a napfolt tevékenységek, vagy az erdőszéli csattogó pöszkemiszke invázió. Arra persze mindenkinek vannak ötletei, hogyan lehet ezeket hatékonyan megelőzni. Lássuk tehát praeses-ünk egyik javaslatát:

A pöszkemiszke ellen remek védelmet
nyújt a 10%-os ecetbe beáztatott
kókamenti csíkos güzemice,és a pirított
ugráló tarajos punkedli. Ezeket kell
egyenletesen szétszórni a ház előtt és
elmondani a következő varázsigét.
A kiejtésre vigyázz, mert jelentősége van.
Egyébként a kiejtése ómauglisnyák.
Vigyázz! Egy betűt se tévessz, mert
annak káros következményei lesznek.
Egész pontosan influenza.

Én most az influenza kockázatával dacolva megpróbálom elmondani ezt a rendkívül nagy hatású, ámde veszélyes varázsigét mégegyszer, mint ahogy a sikeres szilveszteri buli előtt is tettem. Tehát a varázsige:

wejhjk vjkerht jkvhtjke vt hjklertjk
werwe oritroee ioteroptqeropt erpot
qer pőqertipo

Remélem most sem hibáztam!