English Magyarul
Te vagy a(z)
69222.
látogatónk

Házirend

Ismét eljött a fényes nap, hogy a Sebaj Társaság egy újabb Szakesélyt rendez. Ez a Szakest ismét egy különleges ünnep, hiszen 3 év után immár másodszor, új tagokkal bövülünk. Ennek az ünnepnek a tiszteletére, hogy mulatozásunknak az idö rövidsége se lehessen nagy akadálya, vasárnap hajnalban az órákat egy órával visszaállítjuk. A Házirend legfontosabb kötelezö érvényü pontjai, melyeket mindenki köteles betartani:

1. A Szakest ura a Praeses. Szava szent és sérthetetlen. Az elnök szavának ellentmondani nem lehet.

2. A felszólaló a jobb öklét köteles felnyújtani, ha szót kér. Ha az elnök megadta neki a szót, köteles az elnököt, és a Szakestet megszólítani. Ezek után a Szakesttel megoszthatja gondolatait. A többiek kötelesek csendben végighallgatni a felszólalót!

3. A Szakest megszólítása: Mélyen tisztelt tagavató Szakestély, magas praesidium, legmagasabb Praeses.

4. A Szakest hivatalos itala a sör és a muskotály Amennyiben valaki impotenciát jelent eme italokra, annak kólát szolgálnak fel. Ha az impotencia még ennél is súlyosabb, akkor az illetö forduljon szakorvoshoz.

5. A Szakesten belül kialakuló feszültségeket a felek sör-, illetve borpárbajjal kötelesek levezetni. Az ital mennyiségéröl a Praeses rendelkezik.

6. Ha valaki nagyobb mennyiségben tankolt fel, és a keletkezett felesleges anyagot szeretné kiengedni, az a bal öklét feltartva távozhat egy mellékes, de abban az esetben számára egy még is fontos helyiségbe.

7. Ha fegyelmezetlenség alakul ki, mert valaki esetleg nem tartja be a Házirendet, az ellen az elnök elrendeli a csodafegyverrel végrehajtott támadást. A fegyvert csak az arra kijelölt személy kezelheti. Fokozatok:

  • elsö fokozat: gyengébb erejü de még is pusztító csodafegyver bevetése
  • második fokozat: kegyetlen hatású és óriási csapású csodafegyver bevetése

Ha az illetö ezek után sem a Házirendben leírtaknak megfelelöeen viselkedik, nem méltó ahhoz, hogy a Szakestélyen maradhasson, így azt az elnök a Szakestélyröl kivezetteti.

A Házirend a felolvasás és a hitelesítés után érvénybe lép. A Házirend tartalmát csak a Praeses és a Major Domus módosíthatja.

Kelt: Dunaújváros 1999. október havának 30. napján

 
________________________
Aláírás
________________________
Aláírás